dimecres, 11 de juliol del 2012

El Museu Van Gogh


Una visita al Museu Van Gogh és una experiència única. En cap altre lloc del món es pot contemplar una col·lecció tan extensa de Vincent van Gogh. Al Museu Van Gogh podrà seguir amb detall l'evolució de l'obra de l'artista o comparar els seus quadres amb les obres d'altres artistes del segle XIX que formen part de la col·lecció. A més, el Museu compta amb una àmplia oferta d'exposicions sobre diversos temes de la història de l'art del segle XIX.

Vincent Willem van Gogh (Zundert, 30 de març de 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 de juliol de 1890) fou un pintor postimpressionista neerlandès, autor d'uns 900 quadres (27 d'ells autoretrats) i uns 1.600 dibuixos. A més, va deixar 800 cartes, 650 d'elles adreçades al seu germà petit, Theo van Gogh. La figura central, a la vida de Van Gogh, fou aquest seu germà, que contínuament i desinteressadament li va donar suport financer. La gran amistat que tota la vida els va unir es troba documentada en les nombroses cartes que es van intercanviar a partir de l'agost de 1872.

Van Gogh fou un pioner de l'expressionisme. Malgrat la qualitat de l'obra, calgué esperar a la seva mort perquè els mèrits li fossin reconeguts i es convertís en una gran figura de la pintura. Va tenir una gran influència en l'art del segle XX, especialment entre els fauvistes i els expressionistes alemanys.

+ Podeu visitar la web del Museu Van Gogh  on es poden comprar les entrades per internet
+ la biografia de Van Gogh a la Viquipèdia.
+ La Galeria de Vincent van Gogh. El recull més complet i exhaustiu a internet sobre la vida i l'obra de l'artista.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...