dijous, 30 d’agost del 2012

Guia d'Amsterdam per a mòbils


Ningú pot negar que avui en dia els mòbils són una excel·lent opció per dur a sobre un munt d'informació tant abasn com durant el viatge. És per això que avui us volia destacar una aplicació força interessant per descobrir Amsterdam.

La Guia d'Amsterdam per a mòbils, l'oficial desenvolupada per Turisme d'Holanda, ofereix la possibilitat de trobar dades i informació d'interès, fotografies, mapes i consells per visitar aquesta ciutat. Elaborada pel Consell de Turisme i Convencions holandès serveix per gaudir més i millor de la ciutat ja que podem trobar un llistat de llocs dividits en les següents categories: Arquitectura, Activitats de lleure, Bars, Entreteniment, Gais i Lesbianes, Museus, Vida Nocturna, Hotels, Restaurants i Compres amb la voluntat d'oferir un tipus de viatge per a cada tipus de viatger.

A més, la Guia disposa d'un apartat sobre com desplaçar-se per la ciutat, un altre amb Itineraris de 8, 48 i 72 hores planificats per optimitzar el temps a Amsterdam, un complet mapa per no perdre i la possibilitat de veure els llocs interessants que es alcen prop de la ubicació de l'usuari. Compatible amb iPhone, iPod touch i iPad, l'aplicació es troba disponible en anglès i la seva descàrrega és gratuïta.

I aquí teniu l'enllaç per descarregar-la.


dijous, 23 d’agost del 2012

Holanda als Jocs Olímpics de Londres 2012

Tot just finalitzats els Jocs olímpics 2012 res millor que fer un breu repàs de la participació holandesa i de com s'han viscut al país aquest esdeveniment. Si tenim en compte les medalles obtingudes, en total 20, que han significat la 13a. posició en el podi,  que han estat quatre més que en els Jocs de Beijing 2008 i que han esta més de les previstes,  podem dir que l'esport d'Holanda està d'enhorabona.

El gimnasta Epke Zonderland (barra fixa), l'equip femení d'hoquei sobre herba, la ciclista Marianne Vos (ciclisme de ruta), el velerista Dorian van Rijsselberghe (RS: X) i la nedadora Ranomi Kromowidjojo (50 i 100 metres lliures) van guanyar les sis medalles d'or per a Holanda.
 

Va destacar l'entusiasme que va aixecar entre el públic anglès Epke Zonderland ja que excepte quan han competit els locals, mai en tots els Jocs s'havia vist al públic del pavelló donar-se així a la causa d'un gimnasta. Però Zonderland, un superespecialista en aquest aparell, va aconseguir un estat de gràcia que va contagiar als aficionats i que va embogir a la grada. Amb quatre deixades perfectes, però tres d'elles de complexíssima execució i enllaçades una per una, l'holandès primer va posar en suspens i després va desencadenar l'eufòria entre els assistents, que no podien creure que hagués sortit viu.

I seguint amb l'entusiame del públic, aquest es va viure especialment a tota Holanda quan l'equip fememní d'hockei sobre herba va revalidar l'or olímpic a Londres. Carlien Dirkse i Maartje Paumen van marcar els gols d'Holanda en el segon temps, on les ara bicampeones olímpiques van ser molt superiors a l'equip argentí (anomenat "Las Leonas") que van jugar amb igualtat durant el primer temps però que es van mostrar inferiors en la segona part.


De 21 anys, Ranomi Kromowidjojo es va proclamar campiona olímpica dels 100m lliures dels Jocs de Londres-2012 superant a la bielorussa Aliaksandra Herasimenia, plata, i a la xinesa Tang Yi, bronze. La nedadora va establir de passada un nou rècord olímpic de l'especialitat amb un temps de 53 segons, rebaixant en 12 dècimes de segon l'anterior marca de l'alemanya Britta Steffen. I per arrodonir la seva actuació també va aconseguir l'or als 50m lliures...

 
Per acabar destacar l'actuació que per la meva part he trobat més interessant. La de l'esportista de 26 anys Peter Hellenbrand en la disciplina de tir amb rifle a deu metres. No va aconseguir obtenir cap medalla però va fer una fita històrica ja que va aconseguir una prestació de blanc perfecta amb un puntuació de 10.9. Aquesta és la primera vegada que s'ha aconseguit una xifra així en una final olímpica.

dissabte, 18 d’agost del 2012

Gastronomia holandesa a Karakia

Del país dels Rodamóns és el nom del programa de Karakia dedicat a la gastronomia d'Holanda:

Els holandesos, procedents d'un país obert i de vocació tolerant, han vingut a Catalunya atrets no només pel clima, sinó també per una qualitat de vida molt lligada al tarannà mediterrani.

Si us interessa la cuina holandesa val la pena visitar la web de l'Ambaixada dels Països Baixos a Madrid on es pot trobar una bona secció sobre la seva gastronomia i un munt de receptes i plats, com l'Erwtensoep, el Blote kindertjes in het gras, el Zuurkool, el Blinde vinken o el Griesmeelpudding met bessesap.

dissabte, 11 d’agost del 2012

Rebem la Primavera a Amsterdam


Diari de la bona vida, el Bloc de viatges del Manel i la Cristina ens porta a Amsterdam:

"Les ganes de fer una escapada, i uns bitllets bé de preu, són la combinació perfecte per rebre la primavera fora de casa nostra. Dimarts 20 de març, just quan comença la nova estació, ens plantem a Amsterdam, una ciutat que portàvem molt de temps intentant descobrir i que fins avui no hem tingut l’oportunitat de fer-ho.

Portem roba d’abric i esperem dies de pluja, però com ja sabem, la climatologia és ben boja i ens pot preparar sorpreses (en aquest cas agradables). Marxem de casa nostra just quan arriben les pluges a Catalunya, i Holanda ens rep amb un sol esplèndid. Comencem bé!

La segona cosa positiva és l’elecció del lloc on dormirem. Amb el temps, això també s’ha convertit en part del viatge, i ho valorem cada vegada més (deu ser que ens fem grans i els nostres cossos necessiten més comoditat…). La Cristina, que per això té un ull impressionant (o millor dit, una paciència per buscar per internet infinita), la torna a encertar. Trobem habitació al Bed & Breakfast  “Sunhead of 1617”, situat al carrer/canal Herengracht, 152  i ho trobem encantador. Només tenen 4 habitacions i 2 petits apartaments, però segurament això és el que  fa que els dos nois que el porten, ofereixin una  atenció magnífica..."

dijous, 2 d’agost del 2012

Una meravella de parc, el Vondelpark


El Vondelpark és el parc més gran d'Amsterdam, actualment la seva superfície arriba a les 48 hectàrees, i és el lloc preferit per a desenvolupar nombroses activitats: footing, caminades, passejades amb bicicleta, pràctica d'esports, pic-nics, i sobretto, relaxar-se estirat a la gespa mirant la gent passar o assegut en algun dels seus cafès amb terrasses.

Cada any, uns 10 milions de persones visiten aquest parc on conviuen centenars d'espècies vegetals diferents i petits animals que han fet del Vondelpark la seva llar i donen un ambient especial on es troben humans i natura i convivuen en harmonia. Allà per 1864, uns membres de la burguesia rica de la ciutat es van reunir amb la idea de crear un gran parc-jardí i van aconseguir ajuntar fons per comprar les 8 hectàrees que originalment van conformar el Vondelpark. Per a aquesta època, el seu nom era Nieuwe Park (Parc Nou).

El terreny escollit no era inicialment gaire adeqüat ja que era pantanós i es va haver de recórrer al paisatgista i arquitecte LD Zocher per dur a terme la tasca de donar forma al nou parc, inspirat en l'estil anglès, amb avingudes, estanys, petits illots i grans extensions de gespa que donessin al públic la impressió d'un entorn natural perfecte. El parc va ser obert al públic el 1865 per a fer passeigs a cavall i caminades. El 1867, amb la instal·lació en el seu centre d'una estàtua del poeta holandès Joost Van Den Vondel, el parc va adoptar el nom actual. El 1877 es van adquirir 40 hectàrees més i el Vondelpark va prendre la seva grandària definitiva.

Una de le activitats que podem realitzar, i entre els aspectes curiosos actuals d'aquest parc -el més estimat pels habitants de la ciutat-,  ha estat a l'autorització a mantenir relacions sexuals seguint unes normes bàsiques de convivència, en concret, es poden realitzar en una zona delimitada (la dels rosers) i en horari de nit... El mateix que a Barcelona, veritat ?, o lo de la convivència i el civisme a la nostra ciutat és una altra cosa...?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...