dilluns, 27 d’octubre del 2014

Koningsdag o Koninginnedag ? El dia de la reina o el rei taronja



El Koningsdag ("Dia del rei") és una festivitat nacional dels Països Baixos que es celebra el dia 27 d'abril. Correspon a l'aniversari del rei Guillem Alexandre. Fins al 2013, el dia nacional es deia Koninginnedag ("Dia de la reina") i se celebrava el dia 30 d'abril. La reina Beatriu havia decidit no canviar aquest dia per fer honor a la seva mare, la reina Juliana I, que va regnar als Països Baixos de 1948 a 1980. Les celebracions reals es van festejar per primera vegada el 31 d'agost de 1885 a honor del naixement de la reina Wilhemina, sorgint així la tradició del Dia de la Reina (Konninginnedag).


En aquest dia especial tota la ciutat d'Amsterdam, així com altres llocs del país, es transformen en una gran festa a l'aire lliure. Però és especialment a la capital on es respira l'ambient més festiu amb un mercat per als nens al Vondelpark, celebracions a les houseboats, actuacions en totes les places, mercats de productes de segona mà als carrers, festes a bars i restaurants i tots els canals a vessar d'embarcacions plenes de gent portant elements (roba, barrets, cintes, etc.) de color taronja, que és el color de la Casa d'Orange-Nassau, la casa reial dels Països Baixos.


I per a consultar les activitats que tindran lloc en el Koningsdag del proper any res millor que la seva guia d'activitats.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...